Készíts babát!

Negyedik lecke

[On-line Lonka II. 52]Nyolcadik lépés: Készíts hajat! Egy kartonlapra vagy CD-tokra tekerj fel színes fonalat. Tekerd addig, ameddig úgy gondolod, hogy elég, vágd félbe, kösd össze középen és ragaszd fel Lonka fejére.

[On-line Lonka II. 58]Kilencedik lépés: A koronának szánt kupakot erős ollóval vagdosd be úgy, ahogy a könyvben láttad Lonka koronáját. Ha a háromszögek megvannak, hátul is vágjál le a kupak magasságából, hogy végül csak a kupak fele maradjon meg. Ragassz a háromszögek hegyére gyöngyöket! Ez azért is hasznos, mert a korona hegye így biztosan nem szakítja majd ki a harisnyát, amikor behúzod, majd kidugod Lonka fejét.

[On-line Lonka II. 62]Tizedik lépés: Rajzold meg Lonka pofiját! Ehhez vedd elő a könyvet, vagy nézegesd a honlapon lévő rajzot és a mellékelt képet. Tudod, két pici pötty a szeme, pici kapu az orra, fordított nagykapu a szája, sok pici szeplő van a pofija két oldalán, és pirospozsgás az örömtől, hogy velünk lehet.

Tizenegyedik lépés: Következnek a szárnyak. Szegett gézből vágj le kb. 60 centimétert. Fektesd magad elé, és mindkét végét hajtsd a közepére, mintha masnit készítenél. Csippentsd össze és tekerj rá cérnát, hogy formás legyen. Fordítsd meg Lonkád és a karja alá, a hátára ragaszd rá a szárnyat.

[On-line Lonka II. 66] [On-line Lonka II. 67]

Ilyen Bujkálós Lonka, ha épp elbújt. . és hogyan mosolyog, ha teljesen előbújik.

[On-line Lonka II. 68][On-line Lonka II. 74]

[On-line Lonka II. 70]

De még hiányzik valami!

Tizenkettedik lépés: Hát persze! A varázspálca! Törj le egy darabot egy fogpiszkálóból. A letört darab hegyét tekerd be csokipapírral vagy alumínium fóliával, és a hegyes végét szúrd Lonka kezébe. Ragasztással megerősítheted.

Tizenharmadik lépés: És hát persze a harisnya. Csíkos, párjavesztett zokniból vágj le két darabkát, az alját kerekítsd le, és ragaszd a harisnyára, méghozzá a flakon és a harisnya találkozásánál egy kicsi feljebb. Így ha elbújik Lonka, a harisnyáját is el tudja rejteni.

[On-line Lonka II. 81][On-line Lonka II. 82]

Elkészültünk! Köszönöm, hogy velem munkálkodtál, remélem sok örömed lelted benne!

 
   
Web design by Color Plus Kft - Copyright © 2006 Prospero. Minden jog fenntartva.
Csomagküldő kereskedelmi tevékenység nyilvántartási száma: C/003 272
A Prospero a Prospero Könyvei Budapest Kft. EU Közösségi Védjegye (OHIM No. 003781564)