Készíts babát!

Hatodik lecke

Tizenegyedik lépés: Most a sárga gyurmából vágj le egy szeletkét. Sodorj vékony, egyforma vastagságú szálakat. Vágd őket egyformára, nyomogasd kicsit össze, hajtogasd, és tedd fel Lonka fejére.

[On-line Lonka III. 55][On-line Lonka III. 57]

Tizenkettedik lépés: Csinosítsd Lonka ruháját! Készíts neki alsószoknyát, vagy csipkét a szoknyája aljára, gallért, gombot! [On-line Lonka III. 64]Fehér gyurmából vágj le egy szeletkét, dolgozd meg, lapítsd ki és nyomkodd fel a szoknyarész aljára, a nyakára, a derekára. A nyomkodásnál segítségedre lehet a műanyag kés hegye, recéi, formázó pálcád, saját ujjad, körmöd. (Ha a gyurmacsíkokat sodrás után egy picit megtekered, akkor még érdekesebb formát kaphatsz.)

Tizenharmadik lépés: Lonka szemét, száját fekete gyurmával készítjük el. Egész icipici darabkát vágj a fekete gyurmából, és készíts két icipici golyócskát. [On-line Lonka III. 67]Egy csipesz segítségével tedd fel őket Lonka arcára és nyomd bele. Orrocskáját és száját is az asztalon formázd meg - nagyon nagyon vékony csíkocskákat kell készítened. A száj hossza kb. háromszorosa az orrnak. Ha túl nagy lenne, vagy szétmaszatolnád, olló vagy csipesz hegyével, esetleg tűvel megformázhatod, picit még beljebb is nyomkodhatod. Így biztosan nem esnek majd le a főzésnél, sütésnél. A száj lehet rózsaszínből is!

[On-line Lonka III. 69]Tizennegyedik lépés: Lonka szárnyát a fehér gyurma segítségével készítsd el. Vágj egy szeletet! Dolgozd meg, lapítsd ki, középen nyomd össze. A hátoldalára flittert, gyöngyöt nyomkodhatsz. Tedd fel Lonka hátára!

Tizenötödik lépés: A tündérkoronához egy pici darab rózsaszín gyurmát lapíts ki. Tekerd ezt a darabot egy másik, kicsit beolajozott ceruza köré. Vedd le róla, tedd Lonka fejére.[On-line Lonka III. 72]Jól nyomkodd oda, nehogy később leessen. Csipeszed segítségével csúcsosítsd ki, három hegyet készíts rá. Ragaszthatsz bele díszítéseket, mint az előzőekben.

Tizenhatodik lépés: Egy kis ellenőrzés! Nem csúszott el valami? Nem nyomódott meg a tündér szeme, szája, orra? Ha igen, akkor most még megigazíthatod olló, kés hegyével, csipesszel, vagy a körmöddel.

Tizenhetedik lépés: Egy fogpiszkáló végét törd le és csúsztasd Lonka egyik kezébe. Pici rózsaszín gyurmába nyomjál bele valami csillámlót, ez lesz a varázspálcája.

Tizennyolcadik lépés: Kérj meg egy felnőttet, hogy forraljon föl neked vizet, és Lonkádat, miután leemelted az eddig őt tartó ceruzáról, tegye bele a forrásban lévő vízbe. A babát kb. két percen át kell a vízben tartani. Ezután csipesszel óvatosan emeljétek ki.

[On-line Lonka III. 78][On-line Lonka III. 80]

Tizenkilencedik lépés: Amint kihűlt, Ceruzavég Lonka újra helyet foglalhat a ceruzád végén.

[On-line Lonka III. 82]

Mostantól fogva Ő fog rád figyelni, amikor tanulsz, rajzolsz, vagy csak ülsz az íróasztalodnál kezedben a ceruzáddal!

 

 

 
   
Web design by Color Plus Kft - Copyright © 2006 Prospero. Minden jog fenntartva.
Csomagküldő kereskedelmi tevékenység nyilvántartási száma: C/003 272
A Prospero a Prospero Könyvei Budapest Kft. EU Közösségi Védjegye (OHIM No. 003781564)