Készíts babát!

Nyolcadik lecke

Hatodik lépés: Készítsd el Lonka szárnyát- öltöztetéskor ezt a ruhája előtt add rá! A szárnyat készítheted ezüstszínű kartonból, vastagabb alumínium fóliából, színes, vagy fehér kartonból, de például felhasználhatod bármely félliteres tejfölös, joghurtos doboz záró fóliáját is. Fontos, hogy a szárnyat rajzold fel arra az alapra, amelyből készíted. Ez legyen egy nagy fekvő nyolcas. A fekvő nyolcas tetejére húzz két függőleges vonalat a fülecskék miatt. Óvatosan vágd ki a szárnyat.

[On-line Lonka IV. 88][On-line Lonka IV. 90]

Hetedik lépés:[On-line Lonka IV. 71]Most a ruha következik! Fektesd Lonkádat arra a kartonra, amelyből a ruhát szeretnéd, és rajzold körbe azt a részt, amelyre épp a ruhát készíted. Ha például szoknyát tervezel, akkor a derekánál kezdd, és a többit vagy szabadkézzel, vagy valamilyen íves tárgy segítségével rajzold. Mindig nagyon figyelj arra, hogy a kis fülecskéket, amelyekkel a ruhát a babára adod, az ívek mentén kell kialakítanod. Semmiképp se felejts el helyet hagyni nekik!!!
Ahogy korábban is, a fülecskék behajlítása előtt mindig karcold elő az ívet olló hegyével.

[On-line Lonka IV. 73][On-line Lonka IV. 76]

Nyolcadik lépés:[On-line Lonka IV. 42] A harisnyák így készülnek: rajzold körbe a lábat a kiválasztott kartonra fektetve, hagyj rá a szélénél egy-egy centimétert a fülecskék miatt. Rögtön több párat is készíthetsz más-más színből.
Csíkozd, vagy pöttyözd, vágd ki, rajzolj a végére cipőt. Szokás szerint vagdosd be óvatosan a fülecskéket, és karcold elő a hajlításhoz.

Kilencedik lépés: Készíts Lonkának varázspálcát! Vágj egy vékony csíkot a kartonból. Ragassz rá csillagot. Készíts egy kis lyukat Lonka kezén és szúrd bele!

Tizedik lépés: Készíthetsz babádnak szütyőt, ruhatartó "bőröndöt", bármit - csak meg kell rajzolnod. Hajtogasd, ha kell, ragaszd a fülét, díszítését, és add Lonka egyik kezébe.

[On-line Lonka IV. 84][On-line Lonka IV. 87]


Lonkád korona nélkül is, és nadrágban is kedves neked, ezért készíthetsz neki nadrágot, inget, táskát ugyanezekkel a módszerekkel.

[On-line Lonka IV. 67]


Minden egyes ruhadarabot díszíthetsz matricával, szalvétából kivágott pici virágokkal, csillagocskákkal, saját rajzaiddal.

[On-line Lonka IV. 48][On-line Lonka IV. 52]


Nézd csak! Ahány Lonka, annyiféle!

[On-line Lonka IV. 45][On-line Lonka IV. 51][On-line Lonka IV. 81]

 

 
   
Web design by Color Plus Kft - Copyright © 2006 Prospero. Minden jog fenntartva.
Csomagküldő kereskedelmi tevékenység nyilvántartási száma: C/003 272
A Prospero a Prospero Könyvei Budapest Kft. EU Közösségi Védjegye (OHIM No. 003781564)