Készíts babát!

Kilencedik lecke

[On-line Lonka V. 059]A tanoda utolsó leckéjében olyan Lonkát készítünk, amelyet magaddal vihetsz majd az iskolába akár a táskádon, akár a kulcsaidon. Kulcstartó Lonka így mindig veled lehet, drukkolhat érted, és mosolya téged is örömmel tölt majd el.

Szükséges anyagok és eszközök:

 1. egy darab két vagy három centiméter átmérőjű fagolyó
 2. egy darab zoknicsipesz
 3. egy darab gyorséttermekben használatos szívószál
 4. egy méternyi vékony spárga, vagy vastagabb hímzőfonal, ha lehet világos színű
 5. tetszőleges színű fonal
 6. filctollak
 7. olló
 8. ragasztó (csak a pillanatragasztó nem jó)
 9. kiürült tartós tejes doboz kimosva, vagy színes karton, vagy vastagabb alumínium fólia
 10. műanyag flakon kupakja, vagy a maradék tartós tejes doboz
 11. vastagabb fonal, spárga
 12. négy-hat centiméternyi színes anyag

[On-line Lonka V. 030]

[On-line Lonka V. 008]Első lépés: Vágj a szívószálból egy kb. tíz centiméteres darabot! Kend be ragasztóval, és tekerj rá a vékony világos spárgádból vagy fonaladból úgy, hogy félig eltakarja. Fogd a fagolyót, és nyomj a rajta lévő lyukba egy kis ragasztót. Dugd bele a szépen betekert szívószálat.

[On-line Lonka V. 014]Második lépés: Rajzold meg Lonka arcocskáját. Fekete alkoholos filctollal, először a két szemét, a pici orrocskáját, a mosolygó száját. Aztán barna filctollal a szeplőcskéit, végül pirosítsd ki a pofikáját kétoldalt.

[On-line Lonka V. 015]Harmadik lépés: Elkészítjük a hajat. Tekerj fel egy kb. tíz centiméteres kartonlapra színes fonalat. Ha eleget tekertél, vágd el középen, és egy szállal kösd meg.

[On-line Lonka V. 018]Negyedik lépés: A megkötött részbe akaszd bele a zoknicsipesz akasztós részét. Megerősítheted ragasztóval is.

[On-line Lonka V. 021]Ötödik lépés: Az így előkészített hajat ragaszd fel a fagolyó tetejére a szívószállal ellentétes oldalon.

[On-line Lonka V. 028]Hatodik lépés: Készítsd el a karját! Vastag fonalból vágj le három darab kb. húsz centiméter hosszúságú darabot, kötözd őket össze, majd hármas fonással fond be. A fonás végeztével a végét kösd csomóra.

[On-line Lonka V. 029]Hetedik lépés: Kend be a szívószál testet ragasztóval a fej és a szívószál találkozásánál, és ragaszd oda a karját. Ha félbehajtod, könnyen eltalálod, hol a kar közepe.

[On-line Lonka V. 033]Nyolcadik lépés: A szárny következik. A színes kartonra, vagy tejes dobozra rajzolj fekvő nyolcast, és vágd ki. Ragaszd a kar tetejére, középre.

[On-line Lonka V. 044][On-line Lonka V. 035]Kilencedik lépés: A koronát készítheted kupakból, fóliából, kartonból. Ha kupakból készíted, vágj háromszögeket és távolítsd el a kupak közepét.Ragaszd fel a hajra úgy, hogy a csipeszed a korona közepén kikandikáljon.

[On-line Lonka V. 057][On-line Lonka V. 056][On-line Lonka V. 055]Tizedik lépés: Készíts Lonkának szoknyát! A kis darab anyagot vágd téglalap alakúra és fűzz bele cérnát. Húzd össze, és ragaszd fel a szívószál alsó részére. Akár díszítheted is...

[On-line Lonka V. 058]Tizenegyedik lépés: Csíkos anyagból készíthetsz Lonkának harisnyát. Ha kartonból készíted, akkor saját magad színezheted. Ragaszd fel a szoknya aljára előre, középre.

Tizenkettedik lépés: Kulcstartó Lonka varázspálcája fogpiszkáló - betekerheted alufóliával, vagy ragaszthatsz a végére csillagot. Szúrd a kezet alkotó fonat végébe.


Így elkészített Lonkádat a csipesz segítségével máris felakaszthatod táskádra, kulcsodra. Jó szórakozást!

 

 
   
Web design by Color Plus Kft - Copyright © 2006 Prospero. Minden jog fenntartva.
Csomagküldő kereskedelmi tevékenység nyilvántartási száma: C/003 272
A Prospero a Prospero Könyvei Budapest Kft. EU Közösségi Védjegye (OHIM No. 003781564)